Årsskrift 2020 – Læs det her

I Årsskrift 2020 sætter vi fokus på, hvorfor det er så vigtigt, at vi taler om den sorg, som forældre oplever, når de mister deres barn – Ikke mindst i en krisetid, der har vendt hverdagen, som vi kender den, på hovedet.

Du kan læse ÅRSSKRIFT 2020 her.

Vi skal tale om sorg

Vi kan ikke sige 2020 uden at nævne corona, og pandemien har da også haft stor indflydelse på året i Forældre & Sorg.

I Årsskrift 2020 kan du læse om, hvordan forældre, som har mistet deres barn i en tid præget af corona, har kunnet støtte sig selv og finde støtte hos omgangskredsen trods afstandskrav. Og så kan du læse om vores digitale løsninger på både sorggrupper og arrangementer, som har været med til at sikre, at forældrene fortsat har haft mulighed for at tale om deres sorg, få støtte i sorgen og mærke fællesskabet med andre forældre i sorg.

2020 var også året, hvor vi lancerede vores egen podcast ”Forældre & Sorg – Om at miste sit barn”. Det er en platform, hvorfra vi taler om sorgen og de svære følelser, men det er også et sted, hvor vi taler om håb, drømme og forventninger til fremtiden. I årsskriftet kan du både læse mere om podcasten og et interview med Cecilie Hother, som deltager i første afsnit.

Der blev taget et stort og vigtigt skridt i 2020, da et enigt Folketing vedtog en udvidet sorgorlov på baggrund af et borgerforslag. I årsskriftet kan du læse et interview med Pernille Møller, kvinden bag borgerforslaget, hvor hun fortæller om, hvad hun savnede, da hun mistede sin 15-årige søn, Lasse.
I den forbindelse kan du også læse mere om udvidelsen af Forældre & Sorgs forældregruppe. For med den nye sorgorlov fulgte i efteråret også en politisk beslutning om at sikre alle forældre, som mister større børn, mulighed for terapeutisk støtte og rådgivning – Et tilbud som Forældre & Sorg nu skal løfte.

Og så kan du læse om årets VENOtour, et forskningsprojekt der skal gøre os klogere på forældres sorg, akkrediteringen af vores terapeutiske tilbud og meget mere.

Du kan læse ÅRSSKRIFT 2020 her.

Vores website anvender cookies for at sikre dig en god oplevelse! Navigerer du videre på websitet uden at ændre dine indstillinger, antager vi, at du accepterer at modtage alle vores cookies.