”Den man har mistet, er altid lige her. I hjertet og med i livet” – Kunstneren Lisa Strøander har designet Årets Motiv 2021 for Forældre & Sorg

Altid.

Lige.

Her.

Tre små ord der sammen udgør en ganske kort sætning, og som alligevel formår at sige så utrolig meget.

Altid lige her

Bag motivet står kunstneren Lisa Strøander, der med sin tekst både blidt og præcist favner kærligheden til dem, som er her, og til dem, som ikke er her mere.

”Jeg forestiller mig, at sorgen over at have mistet et barn forandrer sig, som årene går. At sorgen bliver en del af livet, at livet bliver en del af sorgen, men at én ting bliver ved med at være det samme: At den man har mistet, altid er lige her. I hjertet og med i livet”, siger Lisa Strøander.

Lisa Strøander har arbejdet med forskellige små sætninger, men ”Altid lige” her blev ved med at komme tilbage til hende.

”Den siger det hele helt kort, samtidig med at den er diskret. Hvad sætningens betydning er, er op til den enkelte, og personer udefra kan selv lægge deres tanker i det. Sorg og savn kan komme til udtryk på lige så mange måder, som der er mennesker, og det er vigtigt for mig, at ordene er personlige og nærværende og samtidig åbne for fortolkning”, forklarer Lisa Strøander om teksten.

Om motivets udformning fortæller hun: ”Fordi ordene siger det hele i al deres enkelhed, så har jeg valgt at lade teksten stå frit og ikke plastre det til med en masse detaljer udover hjertet.”

”Jeg følte mig meget ydmyg ved opgaven”

Da vi spurgte Lisa Strøander, om hun ville designe et motiv til Forældre & Sorg, så var hun hurtig til at svare ”ja”, og hun gik til opgaven med en ydmyghed og respekt for dem, som har mærket livet, når det gør allermest ondt.

”At opleve at miste et barn er det hårdeste, jeg kan tænke mig, man som menneske kan komme ud for, og jeg følte mig meget ydmyg ved opgaven om at skulle finde en passende tekst til den livssituation.”

Om Lisa Strøander

Lisa Strøander er særligt kendt for sine papirklip, hvor hun med sit enkle og meget sigende udtryk formår at indfange store og små hverdagsbetragtninger. Hendes arbejde er med Lisa Strøanders egne ord ”hverdagspoesi skåret sort på hvidt”.

Du kan læse mere om Lisa Strøander og se hendes øvrige arbejde på lisastroeander.dk, og du kan også følge hende på Instagram profilen @lisastroander.

Lisa Strøander

Køb motivet og støt Forældre & Sorg

På vores webshop kan du allerede nu købe både kort og plakater med motivet i forskellige farver.

Altid lige her

Når du handler på vores webshop, så køber du ikke bare et produkt af høj kvalitet. Du er også samtidig med til at sikre, at Forældre & Sorg fortsat kan tilbyde gratis terapeutiske samtaler til forældre, som har mistet et barn – For ingen må stå alene i sorgen.

Vores website anvender cookies for at sikre dig en god oplevelse! Navigerer du videre på websitet uden at ændre dine indstillinger, antager vi, at du accepterer at modtage alle vores cookies.