Tilbage til arbejde – Forældre & Sorg

Tilbage til arbejde

At miste sit barn er en kæmpe sorg. For mange forældre tager det tid, før de igen er klar til at genoptage hverdagen med bl.a. arbejde, men det kan være svært at gennemskue, hvornår og hvordan det er mest hensigtsmæssigt at vende tilbage til arbejdspladsen. Vi har samlet vores bedste råd til dig, som skal tilbage på arbejde efter, du har mistet, og til dig, som er kollega eller arbejdsgiver.

For at få den bedst mulige opstart på arbejdet er det vigtigt, at både medarbejderen som har mistet, lederen og kolleger forbereder sig på at håndtere forælderens sorg og tilbagevenden så godt som muligt.

Arbejdspladsen spiller en utrolig vigtig rolle for forældrenes genetablering af deres hverdag, og på siden her finder du inspiration til den løbende dialog mellem forælder og arbejdsplads, som er så vigtig en forudsætning for en god opstart.

Du er også velkommen til at kontakte en af vores psykoterapeuter, hvis du ønsker at tale om, hvordan du bedst vender tilbage til dit arbejde, eller hvis du spørgsmål til, hvordan du får din medarbejder eller kollega godt tilbage på arbejde igen.

Tilbage til arbejde

Denne pjece er til dig, der skal genoptage arbejdet, efter du har mistet et barn. Pjecen indeholder også vigtig viden om, hvordan din arbejdsgiver og dine kollegaer kan støtte dig bedst muligt.

Pjecen fremhæver relevante opmærksomhedspunkter for både dig som forælder, din arbejdsgiver og dine kollegaer i forbindelse med en genopstart, og du får konkrete redskaber, som du sammen med din arbejdsplads kan benytte for at sikre den bedst mulige og stabile tilbagevenden.

Tilbage til arbejde – når du har mistet et barn
 

Bliv medlem af Forældre & Sorg

Forældre & Sorg er en medlemsorganisation, og som medlem er du er med til at gøre en forskel for de forældre, som oplever at miste deres barn. Vi har to typer medlemskab, der giver dig forskellige fordele.