Når graviditeten afbrydes

Vi gav hende det bedste liv ved at vælge døden for hende

 

Da Pia Fjorback Hejler og Peter, Pias mand, erfarede, at de ventede et barn med kromosomfejl, valgte de at afbryde graviditeten.

Denne episode handler om at træffe valg. Om at tage ansvar. Om at føle skyld. For når man ikke selv er helt sikker på, om man er blevet mor, så kan det være svært at anerkende sin egen sorg.

 

 

Når graviditeten afbrydes

I dette afsnit taler Abelone Tholstrup Stein med Pia om de tanker og overvejelser, som fulgte efter beskeden om, at datteren, Nanna, var syg. I samtalen fortæller Pia ærligt om, hvordan hun omtalte om fødslen af Nanna som en abort, og hvordan hun automatisk gik i handlemodus i tiden før og efter fødslen. Situationen virkede rationel, og som et rationelt menneske måtte Pia lære at lytte til sin intuition: Hvordan giver man sorgen plads, når man ikke selv er afklaret med, om man har fået en abort eller mistet et barn? Når man ikke helt føler, at man er blevet mor? For Pia mærkede jo både kærligheden og sorgen, da hun fik Nanna i sine arme efter fødslen.

Sorg er noget man arbejder med hele livet, og for Pia har der været en stor, personlig udvikling i at finde en plads til Nanna. På den måde bliver det også en samtale om, hvordan livets oplevelser og erfaringer former menneskers identitet. Også den identitet der ligger i at være mor, og som hos Pia først voksede frem med tiden.

Følg podcasten

Du kan få nye afsnit af podcastserien helt automatisk. Alt, du skal gøre, er at vælge, hvor du vil følge podcasten. Det gør du ved at klikke på et af de nedenstående ikoner.

Feed Icon     iTunes    Spotify    Google Podcast

Vores website anvender cookies for at sikre dig en god oplevelse! Navigerer du videre på websitet uden at ændre dine indstillinger, antager vi, at du accepterer at modtage alle vores cookies.