Handling i sorgen

Sorgen har jeg lært at leve med, men jeg dyrker den på en måde, så det hele tiden er rigtigt for mig

 

I 2017 bliver Kjeld Dollerup far til Aksel, som kom til verden, før han selv var klar til at leve i den.

I denne episode fortæller Kjeld om, hvad han gjorde i tiden umiddelbart efter, at han mistede Aksel, og hvilke konkrete ting han stadig foretager sig for at mindes sin søn og give ham en plads i hverdagen – Både alene, sammen med sin kone og Aksels søskende, og ikke mindst i fællesskab med andre forældre, som har mistet deres barn.

 

 

Handling i sorgen

I dette afsnit tager Abelone Tholstrup Stein emnet ”at handle” op. Hvad gør man, når man mister sit barn? Hvordan bearbejder man sin sorg, og hvordan har man sit barn med sig i livet efter døden? For Kjeld har det givet mening at påtage sig en aktiv og opsøgende rolle.
I sin samtale med Abelone kommer Kjeld bl.a. ind på, hvordan han fandt et fællesskab gennem den årlige VENOtour – Et cykelløb hvor rytterne består af forældre, bedsteforældre og søskende til børn, som ikke længere trækker vejret.

Kjeld fortæller også om, hvordan en sorggruppe gav ham mulighed for at bearbejde sorgen sammen med sin kone, Helle, og det befriende i at møde andre forældre i sorg fra nærområdet.

Og sidst men ikke mindst taler Kjeld om, hvordan han bevidst sørger for, at Aksels søskende bliver inkluderet i hverdagens små ritualer. Sammen ser de på billeder af Aksel og tænder lys hos ham på kirkegården – Det er både en fin anledning for Kjeld til at tale om døden med sine øvrige børn, og en måde hvor de sammen holder fortællingen om Aksel i live.

Følg podcasten

Du kan få nye afsnit af podcastserien helt automatisk. Alt, du skal gøre, er at vælge, hvor du vil følge podcasten. Det gør du ved at klikke på et af de nedenstående ikoner.

Feed Icon     iTunes    Spotify    Google Podcast

Vores website anvender cookies for at sikre dig en god oplevelse! Navigerer du videre på websitet uden at ændre dine indstillinger, antager vi, at du accepterer at modtage alle vores cookies.