Vores sorgseminar

Den store sorg, som du oplever, når du mister et barn, kan være svær at rumme, og det kan være svært at forstå, hvordan den påvirker dig, dit parforhold og dine relationer.

Mange forældre er derfor glade for at få mere viden om, hvad sorg er, og samtidig få redskaber til at håndtere den og de udfordringer som følger med at miste sit barn.

Det kan også være rart at møde andre forældre, der også har mistet deres barn og udveksle tanker og erfaringer. For et barn er et barn, og selvom I allesammen kommer med hver jeres unikke historie, så har I kærligheden og savnet til jeres barn og sorgen over at have mistet ham/hende tilfælles.

Næste sorgseminar er d. 7.-8. september 2024

Sorgseminaret afholdes på:
Odense Congress Center
Ørbækvej 350
5220 Odense

Tilmeld dig sorgseminaret

Det siger forældrene om sorgseminaret

Jeg var skeptisk og måske også lidt nervøs over at skulle på sorgseminar. Jeg var nervøs for, hvordan det ville være at skulle dele min sorg og tanker med så mange og i så intenst et forløb. Men til min positive overraskelse fandt jeg ud af, at det var rigtig rart og trygt at være på seminaret, og det var rart at være i et forum, hvor det ikke var underligt at tale om sorg, døde børn, begravelse af børn, parforhold og sådan noget.

Mor

Jeg er nok ikke så god til selv at opsøge andre, som har mistet lige som os eller viden om det at miste. Men på sorgseminaret mærkede jeg endelig, at jeg var helt normal, og at min hverdag var helt normal. Det er nok det bedste, vi har gjort efter vores datters død.

Medmor

10 mest stillede spørgsmål fra forældre

Sorgseminaret er for alle forældre, der har mistet deres barn, og du kan deltage alene og/eller sammen med din eventuelle partner. De fleste forældre, som deltager, har mistet inden for de seneste år, men du kan også deltage, hvis det er længere tid siden.

Samværet og mødet med andre forældre i sorg er noget, som mange deltagere fremhæver som særligt godt ved sorgseminaret, og at de fik konkrete og brugbare redskaber med hjem.

Mange forældre fortæller, at det er unikt at være en del af en gruppe, hvor alle har mistet et barn, og hvor følelser ikke skal forsvares eller forklares – hverken de gode eller de svære. Mange tidligere deltagere fortæller, at sorgseminaret var et sted, hvor de mødte anerkendelse og forståelse på et dybere plan, end det de oplever fra venner og familie.

Sorgseminaret løber over en weekend, og veksler mellem korte oplæg fra vores psykoterapeuter og samtaler mellem jer forældre i større og mindre grupper. Vi dykker ned i de temaer, som vi ved fra erfaring, ofte fylder hos mange forældre, eksempelvis ’Tilbage til arbejde/studie’, ’Relationer’, ’Parforhold’, ’Øvrige børn’, ’At kommunikere i sorg’ og ’At passe på sig selv i sorgen’.

Over de to dage skaber vi et rum, hvor du og de øvrige deltagere kan tale med hinanden om, hvordan I kan imødekomme de udfordringer, som I oplever, og vi forsøger at give jer værktøjer, råd og vejledning, som I kan bruge konkret i jeres hverdag.

Du får også mulighed for at dele din egen historie og høre de andre forældres fortællinger, så I sammen kan spejle tanker, følelser og andre aspekter af sorgen.

Weekenden skal være rar at deltage i, og vi forsøger at skabe en masse pauser, så I får tid til at slappe af, være lidt alene og tale med de øvrige deltagere. Der er også afsat tid til afslapning på værelset, gåture m.m. Du (og din eventuelle partner) har eget værelse og der er fuld forplejning hele weekenden.

Der er normalt 12-24 forældre pr. sorgseminar.

Det er meget forskelligt, hvor meget forældre har lyst til at tale i forsamlinger og større grupper, og du bestemmer derfor selv, hvor aktivt du vil deltage.

Til trods for det svære emne som sorgen er, og de triste historier som alle deltagere kommer med, så beskriver tidligere deltagere en lettelse over at være sammen med andre i samme situation.

Inden sorgseminaret har mange forældre gjort sig tanker om, hvorvidt det kan være overvældende at deltage, og det er vi meget opmærksomme på. Derfor er det vigtigt for os, at alle deltagere føler, at de befinder sig i trygge og fortrolige rammer. Der er plads til tristhed og tårer, og der er også plads til grin og hygge. Mange forældre fortæller, at de hurtigt oplever, at mødet med andre forældre, som også sørger, gør det lettere at tale åbent om deres følelser og oplevelser. Mange fortæller også, at de – nogle for første gang siden dødsfaldet – oplevede at grine, netop fordi de var i rum med andre, som vidste, hvordan de havde det, og som vidste, at sorgen ikke forsvinder, selvom man for en stund hygger sig.

Alle som deltager på sorgseminaret har mistet et barn, og I har hver jeres historie med jer, men I har sorgen tilfælles.

Det er naturligt at ønske at møde forældre, som har mistet på præcis samme måde, men det er ikke sikkert, at det kan lade sig gøre på sorgseminaret.

Det, som vi oftest hører fra forældrene, efter de har deltaget i et sorgseminar, er, at børnenes alder og tabsomstændigheder ikke har fyldt under selve weekenden. Tværtimod har de oplevet, at de netop har kunnet spejle sig i de andre forældres tanker og følelser, fordi de har haft savnet, sorgen og ikke mindst kærligheden til barnet tilfælles.

Det er dig, som bedst kan mærke, om du er klar til at deltage i et sorgseminar, og vi ringer til alle deltagere inden sorgseminaret bliver afholdt. Det gør vi for at have talt kort med alle, og for at svare på de spørgsmål, som du måske har omkring weekenden.

Det koster 995 kr. pr. person at deltage, og ud over sorgseminaret så dækker prisen også hotelovernatning og fuld forplejning.

Vi vil gerne sikre, at sorgseminaret er for alle uanset din økonomiske situation. Hvis din økonomi forhindrer dig i at deltage, fordi du er studerende, på overførselsindkomst eller på anden måde er økonomisk udfordret, så kan du søge om at få din egenbetaling og transport t/r helt eller delvist dækket. Du kan også søge om at betale din egenbetaling i rater.
Hvis du ønsker at søge om økonomisk støtte i forbindelse med et sorgseminar, så beder vi dig udfylde denne ansøgningsblanket og sende den til kontakt@foraeldreogsorg.dk.

Der skal udfyldes én blanket per deltager, også selvom I deltager som et par.

Hvis du alligevel ikke ønsker at deltage i sorgseminaret, så refunderer vi din egenbetaling. Alt du skal gøre er at sende en mail til kontakt@foraeldreogsorg.dk.

”Der var en forståelse på et dybere plan” – Et sorgseminar med erfaringsudveksling og spejling

Hvis du er nysgerrig på, hvordan andre forældre har oplevet vores sorgseminar, så kan du i artiklen ‘”Der var en forståelse på et dybere plan” – Et sorgseminar med erfaringsudvekling og spejling’ læse om nogle af de refleksioner, som tidligere deltagere har gjort sig, og hvilke erfaringer de har taget med sig – både personligt og i deres parforhold.

Læs artiklen
Sorgseminardeltagere

Medlemskab

Du kan deltage i et sorgseminar, hvis du er medlem af Forældre & Sorg.

Hvis du ikke allerede er medlem, så kan du tilmelde dig her på vores hjemmeside.

Bliv medlem