I aften tænder vi lys sammen og mindes alle de børn, der ikke er her mere

For mange forældre og pårørende, der har mistet et barn, kan ritualer og det at foretage nogle konkrete handlinger med symbolsk værdi, gøre en forskel og have en positiv indvirkning i deres sorg. Det kan tage form forskelligt, men ens er, at disse ritualer og handlinger kan være med til at opretholde en fin forbindelse til dem, de har mistet. Det kan virke beroligende og give plads til alle de følelser, der måtte være forbundet hertil.

Igen i år markerer vi Den Internationale Mindedag for Forældre i Sorg d. 3. februar fra kl. 19-20, hvor vi tænder lys for alle de børn, der ikke længere lever.

Med dagen skaber vi et fælleskab og en fin og tænksom stund, hvor vi sammen mindes.

Værdien af Den Internationale Mindedag

Det, at tænde et lys og på den måde mindes er et eksempel på en type ritual. Mindedagen og lysene er derfor en fin måde at skabe en rolig stund, hvor man kan mindes dem, som er savnet.

”En mindedag er ikke kun at tænde lys, men også at være ved den sorg og kærlighed der følger mange af forældrene resten af livet. Det er samtidig også en stund for fællesskab. Et fællesskab på tværs af dødsårsag, tidspunkt og landegrænser, hvor vi sammen og i fælleskab kan mindes alle dem vi savner, og hvor vi synliggør den sorg forældrene står med. Sorg er for mange meget ensomt, og vi ved at fællesskab og synlighed kan lindre”, forklarer Birgitte Sofia Horsten, Direktør for Forældre & Sorg.

Om Den Internationale Mindedag

Den Internationale Mindedag for Forældre i Sorg er en officiel lysdag for alle forældre og pårørende, der har mistet et barn.
Dagen tager udgangspunkt i, at et barn er et barn, og at alle forældre, som har mistet deres barn uanset alder og dødsårsag, har sorgen til fælles.

Grundet corona afholdes det igen i år digitalt, hvor alle interesserede kan deltage og følge med på Forældre & Sorgs på Facebook og Instagram.

Mindedagen indledes med en tale af formand i Forældre & Sorg, Jesper Gade Nissen og afsluttes med sangen Linedanser.
Det er en smuk sang om at turde vove livet, om at tro på håbet også når livet gør allermest ondt, og om at vi som mennesker ligesom træerne, har solide rødder selv i livets stærke blæst. Vores udgave af sangen er indspillet af Ulrik Brundin, og teksten er sunget af Helene Bak, som begge har mistet et barn. Du skal læse mere om tilblivelse af vores version af sangen her.

På aftenen opfordrer vi samtidig alle deltagere, som har lyst, til at dele et billede af deres lys på begivenhedens side eller via Instagram. På den måde kan vi se og mærke fællesskabet – også selvom vi ikke er fysisk sammen.

Vi hos Forældre & Sorg ser frem til en smuk aften med jer.

Du kan læse mere om dagen og tilmelde dig begivenheden her:

Vores website anvender cookies for at sikre dig en god oplevelse! Navigerer du videre på websitet uden at ændre dine indstillinger, antager vi, at du accepterer at modtage alle vores cookies.