”Jeg er stadig taknemmelig” – Cecilie Hother har doneret 50.000 kr. til Forældre & Sorg

Cecilie Hother har sammen med techekspert David Guldager og tv-vært Steen Langeberg doneret 50.000 kr. til Forældre & Sorg.

Deres besøg på Fort Boyard i sensommeren 2021 resulterede nemlig i en sejr i underholdningsprogrammet Fangerne på Fortet. Her fik de mulighed for at donere vinderpræmien til et godt formål, og ifølge Cecilie Hother var det ikke nogen svær beslutning at donere pengene til Forældre & Sorg.

”David og Steen er nogle helt fantastiske fyre. Alle har en hjertesag, og vi satte os ned og talte om, hvilke vi hver især havde. Og meget hurtigt, da jeg fortalte, hvad 50.000 kroner kan gøre for andre, som har brug for terapi og støtte, blev vi enige om, at Forældre & Sorg skulle have pengene, hvis vi vandt. Det var egentlig en enorm kort snak, for både Steen og David syntes, at det var et fantastisk formål og en god måde at hjælpe andre på.”

”Sorgen er min følgesvend gennem livet”

Siden midten af oktober har Cecilie Hother rejst rundt i verden med sin familie, og da vi fanger hende på FaceTime, så er det tidlig morgen i Los Angeles, hvor de lige nu befinder sig. Vi har ringet til hende for at høre mere om, hvorfor det netop var Forældre & Sorg, som skulle modtage præmiepengene.

”Det er dejligt at give noget tilbage. Selvom det er så lidt. Alt for lidt. Jeg ville ønske, at jeg kunne gøre mere.”

Cecilie Hother har, siden hun mistede sin søn, Karl, i 2019, været meget åben om sin sorg, og om hvordan hun fandt støtte hos Forældre & Sorg.

”Sorgen er en følgesvend, og man lærer at leve med at have mistet sit barn. Jeg kommer aldrig til at sige, at der kommer noget godt ud af det, men det sætter ting i relief. Og jeg ville ikke være nået dertil, hvis jeg ikke havde fået hjælp. Jeg skal være sammen med sorgen resten af livet, og vi skal være gode venner. Det har Forældre & Sorg hjulpet med, og det har haft, dengang og i dag, så stor betydning for mig.”

Selvom sorgen over Karl ikke længere er altoverskyggende, så er den stadig med hende, og den dukker især op i situationer eller perioder, hvor der sker nogle særlige og betydningsfulde ting. Her kan Cecilie Hother stadig benytte sig af de værktøjer, som hun fik dengang hos Forældre & Sorg.

”I dag kommer sorgen for mig i forskellige stadier. Når der sker nogle større ting i mit liv, så tænker jeg på, hvor Karl ville have været nu. For eksempel nu her hvor hans storesøster snart skal i skole. Og jeg ville ikke være nær så godt rustet til at være med sorgen, når den rammer i de situationer, hvis jeg ikke havde haft de terapeutiske samtaler. Jeg er stadig taknemmelig.”

”Det er dejligt, hvis det kan være med til at gøre en forskel.”

For Cecilie Hother betyder det meget, at hun kan være med til at gøre en forskel for de forældre, som står med den måske største sorg, vi som mennesker kan opleve.

”Tænk hvis der sidder nogen derude, som ikke ved, at Forældre & Sorg eksisterer. Det er dejligt, hvis det kan være med til at gøre en forskel. Bare for ét forældrepar eller én mor. Så har jeg gjort noget godt for nogen i en rigtig svær situation, og som står det sværeste sted i livet.”

I Forældre & Sorg har vi valgt, at hele beløbet skal gå til at sikre gratis terapeutiske samtaler til forældre, som mister et barn, og det glæder Cecilie Hother.

”Terapien gjorde så stor en forskel i forhold til at acceptere og arbejde med sorgen for mig som person og også for mit parforhold. Så det er virkelig dejligt, at pengene er blevet øremærket af jer til det formål.”

Hør Cecilie Hother i vores podcast

Vi har tidligere talt med Cecilie Hother om, hvilken betydning det har haft for hende at miste et barn som offentlig person. Du kan læse artiklen her.
Du kan også høre afsnittet ”Gravid igen” fra vores podcastserie, hvor Cecilie Hother fortæller om, at være gravid med Aksel efter hun mistede Karl.

Du kan også gøre en forskel for forældre i sorg

Forældre & Sorg er en privat organisation, som er delvis finansieret af offentlige midler, og derfor gør alle donationer – små som store – en forskel. De er nemlig med til at sikre, at vi fortsat kan tilbyde gratis terapeutiske samtaler til forældre, som mister et barn – for ingen må stå alene i sorgen.

Hvis du ønsker at støtte os, så kan du gøre det her.

Du kan støtte os ved at donere et engangsbeløb, gennem månedlige donationer eller årlige indbetalinger. Donationer er fradragsberettigede.

Du kan også starte din egen indsamling via f.eks. BetterNow.

Vores website anvender cookies for at sikre dig en god oplevelse! Navigerer du videre på websitet uden at ændre dine indstillinger, antager vi, at du accepterer at modtage alle vores cookies.