Om Forældre & Sorg

Hvert år dør mere end 5700 børn, teenagere og voksne op til 60 år, og det kan have katastrofale konsekvenser for de forældre, som pludselig står i den største sorg.

I Forældre & Sorg arbejder vi hver dag med og for at støtte forældre, der har mistet et barn under graviditeten, et lille barn, et større barn, en ung eller en voksen – uanset dødsårsag. 
Vi rådgiver desuden deres pårørende, arbejdspladser og fagpersoner.

Her på siden kan du læse mere om Forældre & Sorg, vores medarbejdere, vores bestyrelse og vores historie. Det er også her, hvor du finder vores værdigrundlag og etiske retningslinjer, vores vedtægter, vores privatlivspolitik og seneste regnskab for indsamling. Du kan desuden finde eventuelle stillingsopslag samt information omkring vores økonomi og klageadgang.

Kontakt Forældre & Sorg

Telefon: 39612451
Mail: kontakt@foraeldreogsorg.dk

Vores telefontid er hverdage fra kl. 9 til 11 på nær tirsdag, hvor vi besvarer telefonen fra kl. 13 til 15.

Akkreditering 2023-2036
Jens Groth Haarsted

Terapeutiske tilbud

I Forældre & Sorg har vi en række terapeutiske tilbud til dig, som har mistet dit barn, og til dig, der er pårørende.

Fagpersoner kan desuden henvise alle forældre, som har mistet deres barn – uanset alder og dødsårsag – til os.

Book en gratis samtale
Se alle tilbud til forældre

Forældre & Sorgs medarbejdere

Vores direktør

Birgitte Sofia Horsten
Direktør

birgittesofia@foraeldreogsorg.dk

Vores psykoterapeuter

Anne Rasch-Adamsen
Psykoterapeut

anne@foraeldreogsorg.dk

Jens Groth Haarsted

Bitten Schiedel
Psykoterapeut

bitten@foraeldreogsorg.dk

Camilla Drake
Psykoterapeut

camilla@foraeldreogsorg.dk

Helle Thorup Schmidt
Psykoterapeut

helle@foraeldreogsorg.dk

Jens Groth Haarsted

Jens Groth Haarsted
Psykoterapeut

jens@foraeldreogsorg.dk

Mette Kjær Nielsen
Psykoterapeut

mette@foraeldreogsorg.dk

Vores administration

Ann-Sofie Thorius
Strategisk & Politisk Kommunikation

ann-sofie@foraeldreogsorg.dk

Suzanne Kukolj Kraljevic
Administration & Økonomi

suzanne@foraeldreogsorg.dk

Vores frivillige medarbejdere

Vores 38 frivillige medarbejdere har alle selv mistet et barn, og de udfører et vigtigt og meningsfyldt arbejde, hvor de er med til at støtte og give håb til forældre, der har mistet et barn. 

Du kan læse mere om de frivillige medarbejderes arbejde, og om hvordan du selv bliver frivillig medarbejder her.

Ledige stillinger

Vi har lige nu ingen ledige stillinger.

Studier og forskning

Kunne en af dine pårørende være interesseret i at bidrage med viden om, hvordan han/hun som pårørende drager omsorg for dig, og derigennem sætte fokus på det netværk der omgiver forældre i sorg generelt?

Læs mere om studiet her.

 

Hold dig opdateret

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, så bliver du automatisk opdateret på relevante nyheder, de nyeste artikler og spændende podcasts, vores arrangementer og vores arbejde for forældre i sorg. Vi sender nyhedsbreve ud ca. 2 gange om måneden, og du kan når som helst afmelde det.

Hvem er vi?

Forældre & Sorg er en humanitær medlemsorganisation med ca. 500 medlemmer, ca. 38 frivillige medarbejdere og 8 ansatte. Der afholdes årligt en generalforsamling, der bl.a. vælger bestyrelsen.

Bestyrelse

Bestyrelsen er frivillig, den vælges hvert år på generalforsamlingen, og den er ansvarlig for at træffe større beslutninger i organisationen. Bestyrelsesmedlemmerne er:

 • Jesper Gade Nissen, formand
 • Christina Reimann Lundberg, næstformand
 • Ulrik Brundin, økonomiansvarlig
 • Julie Haas
 • Lisbeth Gade Nissen
 • Benny Schacksen, suppleant
 • Birgitte Elisabeth Krogh, suppleant

Det mener Forældre & Sorg

 • Sorg er sorg, og et barn er et barn.
 • Sorg er et livsvilkår. Ikke et problem som skal løses.
 • Ingen må stå alene, når sorgen rammer.
 • Alle forældre, som mister et barn, bør have adgang til specialiseret hjælp, støtte og rådgivning.

Generalforsamling

Generalforsamlingen, som afholdes hvert år i marts, er Forældre & Sorgs øverste myndighed. Alle medlemmer kan deltage og har stemmeret. Som regel afholdes der i forbindelse med generalforsamlingen et årsmøde. Tilmelding sker til sekretariatet.

Forslag stilles til sekretariatet senest 6 uger før generalforsamlingen.

Vores historie

Forældre & Sorg har været på en lang og vigtig rejse, siden vi blev oprettet som en underforening til foreningen ”Forældre & Fødsel” tilbage i 1983 af en mor, der ikke følte, at hun havde fået den nødvendige hjælp, da hun mistede sit barn.

Et stigende behov for råd og vejledning til både forældre og pårørende i årene efter betød, at vi blev en selvstændig forening i 1992 med navnet Landsforeningen Spædbarnsdød. Som navnet antyder, var Landsforeningen Spædbarnsdød et tilbud til forældre, som havde mistet et spædbarn under graviditeten, ved fødslen eller i barnets første leveår.

I 2020 udvidede vi vores forældregruppe til at favne alle forældre, som mistede et barn. Med udvidelsen skiftede vi navn til Forældre & Sorg.

I dag er vi en professionel organisation, der tilbyder specialiseret terapeutisk støtte til alle forældre, der mister deres barn – uanset barnets alder. Det gør vi, fordi et barn er et barn og fordi sorg er sorg. Og fordi ingen må stå alene, når sorgen rammer

Økonomi

Forældre & Sorg er en privat organisation, der hvert år modtager midler fra offentlige puljer. I perioden 2021-2023 modtager vi bl.a. finansiering fra Social- & Indenrigsministeriets reservepulje. Derudover finansieres vores arbejde via medlemskaber, donationer og indsamlinger.

Forældre & Sorg er §8A godkendt af de danske myndigheder til indsamlinger samt at der samles penge ind til os. Beløbene anvendes til at sikre rådgivning og støtte til forældre, som mister et barn.

Vi er medlem af ISOBRO og vores indsamlingsaktiviteter lever op til ISOBROS etiske retningslinjer. Indsamlingsnævnet er blevet oplyst om vores indsamlingsaktiviteter.

Dokumenter

Hent ‘Vedtægter’

Indsamlingtilladelse (2023)

Privatlivspolitik

Læs siden ‘Privatlivspolitik’

Værdigrundlag og etiske retningslinjer

Hent ‘Værdigrundlag og etiske retningslinjer’

Klageadgang

Vores førsteprioritet er altid forældrene, så hvis du ikke har haft en god oplevelse med et af vores tilbud, eller hvis du finder oplysningerne på vores hjemmeside eller i vores trykte materialer ufyldestgørende, så opfordrer vi dig til at fortælle os om det, så vi kan forbedre os. Det kan også gavne kommende forældre i sorg. Vi vil også meget gerne høre fra dig, hvis vi har henvist dig til en anden organisation, som har vist sig ikke at tilbyde det, som du blev stillet i udsigt.

Du kan sende din klage til kontakt@foraeldreogsorg.dk. Vi opfordrer dig til at medtage informationer om, hvornår du havde samtaler hos os eller deltog i et af vores andre tilbud, hvad din klage drejer sig om, hvad du kunne have ønsket dig i stedet og hvad du forventer af os nu. Vi behandler alle henvendelser fortroligt.

Du er også altid velkommen til at give positiv feedback og komme med inputs til vores arbejde.