Om os – Forældre & Sorg

Om Forældre & Sorg

Vi arbejder hver dag med og for at støtte forældre, der har mistet et barn under graviditeten eller inden barnets 21. leveår. Vi rådgiver desuden pårørende, arbejdspladser og fagpersoner.

Her på siden kan du læse mere om Forældre & Sorg, vores medarbejdere, vores bestyrelse og vores historie. Det er også her, du finder vores vedtægter, vores privatlivspolitik og seneste årsrapport. Du kan desuden finde eventuelle stillingsopslag samt information omkring vores økonomi og klageadgang.

Medarbejdere


Birgitte Sofia Horsten

Direktør
birgitte@foraeldreogsorg.dk

Suzanne Kukolj

Administrativ medarbejder
suzanne@foraeldreogsorg.dk

Ann-Sofie Thorius

Kommunikationsmedarbejder
ann-sofie@foraeldreogsorg.dk

Helle Thorup Schmidt

Psykoterapeut
helle@foraeldreogsorg.dk

Mai Aimé Lawets

Psykoterapeut
mai@foraeldreogsorg.dk

Camilla Drake

Psykoterapeut
camilla@foraeldreogsorg.dk

Anne Rasch Adamsen

Psykoterapeut
anne@foraeldreogsorg.dk

Mette Kjaer Nielsen

Psykoterapeut
mette@foraeldreogsorg.dk

Ledige stillinger

Vi har i øjeblikket ingen ledige stillinger.

Hold dig opdateret

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, så bliver du automatisk opdateret på relevante nyheder, de nyeste artikler og spændende podcasts, vores arrangementer og vores arbejde for forældre i sorg. Vi sender nyhedsbreve ud ca. 2 gange om måneden, og du kan når som helst afmelde det.

Hvem er vi?

Forældre & Sorg er en humanitær medlemsorganisation med ca. 1000 medlemmer, ca. 60 frivillige medarbejdere og 8 ansatte. Der afholdes årligt en generalforsamling, der bl.a. vælger bestyrelsen.

Bestyrelse

Bestyrelsen er frivillig, den vælges hvert år på generalforsamlingen, og den er ansvarlig for at træffe større beslutninger i organisationen. Bestyrelsesmedlemmerne er:

 • Jesper Gade Nissen (formand)
 • Ulrik Brundin
 • Julie Haas
 • Majlis Christensen
 • Maria Jeppegaard
 • Dina Kristina S. Larsen (suppleant)
 • Lisbeth Gade Nissen (suppleant)

Det mener Forældre & Sorg

 • Sorg er sorg, og et barn er et barn.
 • Sorg er et livsvilkår. Ikke et problem som skal løses.
 • Ingen må stå alene, når sorgen rammer.
 • Alle forældre, som mister et barn, bør have adgang til specialiseret hjælp, støtte og rådgivning.

Vores historie

Forældre & Sorg har været på en lang og vigtig rejse, siden vi blev oprettet som en underforening til foreningen ”Forældre & Fødsel” tilbage i 1983 af en mor, der ikke følte, at hun havde fået den nødvendige hjælp, da hun mistede sit barn.

Et stigende behov for råd og vejledning til både forældre og pårørende i årene efter betød, at vi blev en selvstændig forening i 1992 med navnet Landsforeningen Spædbarnsdød. Som navnet antyder, var Landsforeningen Spædbarnsdød et tilbud til forældre, som havde mistet et spædbarn under graviditeten, ved fødslen eller i barnets første leveår.

I 2020 udvidede vi vores forældregruppe til at favne alle forældre, som mister et barn under 21 år. Med udvidelsen skiftede vi navn, og vi er nu kendt som Forældre & Sorg.

I dag er vi en professionel organisation, der tilbyder specialiseret terapeutisk støtte til alle forældre, der mister et barn op til 21 år. Det gør vi, fordi et barn er et barn og fordi sorg er sorg. Og fordi ingen må stå alene, når sorgen rammer.

Økonomi

Forældre & Sorg er en privat organisation, der hvert år modtager midler fra offentlige puljer. I perioden 2021-2023 modtager vi bl.a. finansiering fra Social- & Indenrigsministeriets reservepulje. Derudover finansieres vores arbejde via medlemskaber, donationer og indsamlinger.

Forældre & Sorg er §8A godkendt af de danske myndigheder til indsamlinger samt at der samles penge ind til os. Beløbene anvendes til at sikre rådgivning og støtte til forældre, som mister et barn.

Vi er medlem af ISOBRO og vores indsamlingsaktiviteter lever op til ISOBROS etiske retningslinjer. Indsamlingsnævnet er blevet oplyst om vores indsamlingsaktiviteter.

Klageadgang

Vores førsteprioritet er altid forældrene, så hvis du ikke har haft en god oplevelse med et af vores tilbud, eller hvis du finder oplysningerne på vores hjemmeside eller i vores trykte materialer ufyldestgørende, så opfordrer vi dig til at fortælle os om det, så vi kan forbedre os. Det kan også gavne kommende forældre i sorg. Vi vil også meget gerne høre fra dig, hvis vi har henvist dig til en anden organisation, som har vist sig ikke at tilbyde det, som du blev stillet i udsigt.

Du kan sende din klage til kontakt@foraeldreogsorg.dk. Vi opfordrer dig til at medtage informationer om, hvornår du havde samtaler hos os eller deltog i et af vores andre tilbud, hvad din klage drejer sig om, hvad du kunne have ønsket dig i stedet og hvad du forventer af os nu. Vi behandler alle henvendelser fortroligt.

Du er også altid velkommen til at give positiv feedback og komme med inputs til vores arbejde.