Pjecer

Her finder du alle vores publikationer. De henvender sig til dig, som har mistet, og de henvender sig til pårørende, arbejdsgivere og kollegaer.
Alle pjecer kan downloades gratis som PDF her på siden, og hvis du ønsker et fysisk eksemplar, så kan du købe det via vores webshop.

Alle fagpersoner, som gennem deres arbejde er i kontakt med forældre, der mister et barn, eksempelvis hospitalsafdelinger, kan rekvirere vores pjecer gratis ved at sende os en mail på kontakt@foraeldreogsorg.dk.

Når du har mistet dit barn

Denne bog er til dig, der har mistet dit barn, eller som ved, at du snart skal miste ham/hende. For når forældre mister et barn, så oplever de fleste at stå et uvant sted med mange spørgsmål af praktisk karakter og mange uvante følelser.
Bogen er tænkt som en guide, der skal hjælpe dig med at få overblik over regler og muligheder, men den er også et indblik i sorgens kompleksitet, der forhåbentlig kan give dig ro omkring de følelser, tanker og reaktioner, som du mærker.

I bogen finder du konkret information om regler og muligheder ifm. eksemplevis begravelse og sorgorlov, du kan læse om sorg og sorgreaktioner og så får du bl.a. indsigt i, hvordan sorg kan påvirke dit familieliv og dine øvrige relationer. Du får også et overblik over Forældre & Sorgs terapeutiske tilbud.

Hent gratis e-bog som PDF
Køb fysisk eksemplar

Forældre & Sorg – Gratis terapeutiske samtaler

Introduktionspjecen giver et kort og præcist overblik over hvem Forældre & Sorg er, og hvilke terapeutiske tilbud vi har til forældre, som har mistet deres barn.

Hent gratis e-bog som PDF
Køb pjece

Vis, at du ved det – når du kender en, der har mistet sit barn

Det kan være svært at vide, hvad du kan sige og gøre for at støtte forældre i sorg, og det kan være en hjælp at få nogle gode råd til, hvordan du kan være der for dem.

Hent gratis e-bog som PDF
Køb pjece

Tilbage til arbejde – når du har mistet dit barn

Pjecen er relevant for både forælderen i sorg, arbejdsgiver og kollegaer, og den indeholder konkrete redskaber, som kan benyttes, når forælderen skal sikres den bedst mulige og stabile tilbagevenden til arbejdspladsen.

Hent gratis e-bog som PDF
Køb pjece

Gravid igen – når du har mistet dit barn

Hvis du tidligere har mistet, så kan en graviditet være en svær tid fyldt med blandede følelser. Pjecen kan være en støtte, så du og din eventuelle partner kan blive klar til at tage imod det barn, som er på vej.

Hent gratis e-bog som PDF
Køb pjece

Årsskrift 2022

Hvert år mister op mod 850 børn og unge under 21 år livet i Danmark, og med Årsskrift 2022 sætter vi fokus på, hvorfor det er så vigtigt, at deres forældre bliver tilbudt specialiseret støtte.

Årsskrift 2022 indeholder en række spændende, inspirerende og tankevækkende artikler, som gør dig klogere på, hvad der rører sig inden for sorgområdet, og som omhandler emner som nyeste forskning, poesiens sprog i sorgen og ikke mindst beretninger fra forældre, der har oplevet livet, når det gør allermest ondt.

Hent gratis e-bog som PDF

Årsskrift 2021

Med Årsskrift 2021 sætter vi særligt fokus på, hvorfor det er så vigtigt, at forældre, som mister et barn, er sikret den bedste støtte, og at de tilbydes hurtig og rigtig hjælp.

Du kan også læse om den nyeste forskning inden for sorggrupper, og så finder du en række spændende og relevante artikler, som fra forskellige vinkler behandler emnet sorg. Du kan bl.a. læse interviews med tv-vært Cecilie Hother, iværksætter Le Gammeltoft og radiovært og forfatter Esben Kjær, som alle har oplevet at miste.

Hent gratis e-bog som PDF