Støt os – Forældre & Sorg

Støt os

Forældre & Sorg er en privat organisation, som er delvist finansieret af offentlige midler. Alligevel er vi afhængige af medlemskaber og donationer fra privatpersoner og virksomheder for at sikre, at vi fortsat kan støtte forældre i sorg.

Forældre & Sorg er §8A godkendt af de danske myndigheder til indsamling, samt at der samles penge ind til os. Beløbene anvendes til at sikre rådgivning og støtte til forældre, som mister et barn.

Vi er medlem af ISOBRO og vores indsamlingsaktiviteter lever op til ISOBROS etiske retningslinjer. Indsamlingsnævnet er blevet oplyst om vores indsamlingsaktiviteter.

Dit bidrag betyder, at vi kan:


 • tilbyde gratis terapeutiske samtaler til forældre i sorg.
 • hjælpe til at forebygge kompliceret sorg.
 • udvikle informationsmateriale og publicere artikler om sorg.
 • sætte sorgen over at miste sit barn på den politiske dagsorden og tale forældrenes sag over for beslutningstagere.
Du kan både donere som privatperson og som virksomhed, og i 2021 kan du opnå fradrag ved beløb op til 17.000 kr. Du kan også starte din egen indsamling.

Her på siden kan du læse mere om dine muligheder.

Dine donationer

Du kan få skattefradrag for dine donationer. Det præcise fradrag afhænger af din skat til kommune, kirke og region, men tommelfingerreglen er, at når du donerer 100 kr., så koster det dig kun ca. 70 kr.

I 2021 kan du opnå fradrag på beløb op til 17.000 kr.

Indberetning til SKAT

Når året er omme, så indberetter vi alle donationer til SKAT, og dine donationer bliver derfor automatisk registreret på din selvangivelse. Det kræver dog, at vi har dit cpr-nummer. Du kan indberette dit cpr-nummer ved at udfylde formularen her.


  Bemærk at du ikke længere selv kan indberette dine donationer til SKAT.

  Donationer via MobilePay

  Hvis du donerer via MobilePay, så har vi brug for følgende oplysninger fra dig, hvis du skal opnå fradrag:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • Cpr-nummer
  • Screenshot af din kvittering. Du finder kvitteringen i din MobilePay app under ”Aktiviteter”. Bemærk at transaktions-id’et skal fremgå af kvitteringen. Du får transaktions-id’et frem ved at trykke på ”Transaktionsoplysninger”.

  Send oplysningerne til kontakt@foraeldreogsorg.dk. Når vi har modtaget din mail, så indberetter vi din donation til SKAT.

  For virksomheder

  Som virksomhed kan I opnå fradrag, men det forudsætter, at vi indberetter jeres donation til SKAT. Vi kan indberette jeres donation, hvis vi får oplyst jeres CVR-nummer. Du kan indberette din virksomheds CVR-nummer ved at udfylde formularen nedenfor.

  I kan få fradrag på donationer op til 17.000 kr. i 2021.

  Bemærk at I selv er ansvarlige for at indberette jeres donationer på selvangivelsen samt for at kunne fremvise kvitteringer.

  Indberet donation til Forældre & Sorg

   Lav din egen indsamling

   Nogle forældre ønsker at give noget igen til Forældre & Sorg, fordi de har været glade for vores tilbud, og en indsamling er deres måde at gøre det på.

   Det er meget enkelt at lave en indsamling, og du kan gøre det samme, hvis du har lyst. Alt, du skal gøre, er at gå ind på Betternow og oprette en gratis indsamling. Det gør du ved at:

   • oprette en profil.
   • give indsamlingen et navn og et billede.
   • dele din indsamling med dit netværk, f.eks. på Facebook. Alle bidrag kan doneres ved kreditkort og beløbet er valgfrit.

   Better Now kan hjælpe dig med teknisk support og idéer til, hvordan du booster din indsamling.