Støt os

Forældre & Sorg er en privat organisation, som er delvist finansieret af offentlige midler. Alligevel er vi afhængige af medlemskaber og donationer fra privatpersoner og virksomheder for at sikre, at vi fortsat kan støtte forældre i sorg.

Forældre & Sorg er §8A godkendt af de danske myndigheder til indsamling, samt at der samles penge ind til os. Beløbene anvendes til at sikre rådgivning og støtte til forældre, som mister et barn.

Vi er medlem af ISOBRO og vores indsamlingsaktiviteter lever op til ISOBROS etiske retningslinjer. Indsamlingsnævnet er blevet oplyst om vores indsamlingsaktiviteter.

Dit bidrag betyder, at vi kan:


 • tilbyde gratis terapeutiske samtaler til forældre i sorg.
 • hjælpe til at forebygge kompliceret sorg.
 • udvikle informationsmateriale og publicere artikler om sorg.
 • sætte sorgen over at miste sit barn på den politiske dagsorden og tale forældrenes sag over for beslutningstagere.
Du kan både donere som privatperson og som virksomhed, og i 2022 kan du (som privatperson) få fradrag ved beløb op til 17.200 kr. Du kan også starte din egen indsamling og betænke os i dit testamente.

Her på siden kan du læse mere om dine muligheder.

Modtag vores støttepakke som tak for din donation

Disse donationstyper er for dig, som ønsker at hjælpe forældre i sorg - Hvad enten du er pårørende, eller du som forælder selv har oplevet den største sorg, og derfor ved, hvor vigtigt det er, at forældre ikke oplever at stå alene.

Med din donation støtter du konkret vores tilbud om gratis terapeutiske samtaler, og du er med til at sikre, at alle forældre får adgang til hurtig og specialiseret hjælp. Helt gratis.


Dine donationer

Du kan få skattefradrag for dine donationer. Det præcise fradrag afhænger af din skat til kommune, kirke og region, men tommelfingerreglen er, at du får et fradrag på ca. 26%. Det betyder, at når du donerer 100 kr., så koster det dig kun ca. 74 kr.

I 2022 kan du få fradrag på beløb op til 17.200 kr.

Indberetning til SKAT

Når året er omme, så indberetter vi alle donationer til SKAT, og dine donationer bliver derfor automatisk registreret på din selvangivelse. Det kræver dog, at vi har dit cpr-nummer. Du kan indberette dit cpr-nummer ved at udfylde formularen her.


  Bemærk, at du ikke længere selv kan indberette dine donationer til SKAT.

  Donationer via MobilePay

  Hvis du donerer via MobilePay, så har vi brug for følgende oplysninger fra dig, hvis du skal opnå fradrag:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • Cpr-nummer
  • Screenshot af din kvittering. Du finder kvitteringen i din MobilePay app under ”Aktiviteter”. Bemærk at transaktions-id’et skal fremgå af kvitteringen. Du får transaktions-id’et frem ved at trykke på ”Transaktionsoplysninger”.

  Send oplysningerne til kontakt@foraeldreogsorg.dk. Når vi har modtaget din mail, så indberetter vi din donation til SKAT.

  For virksomheder

  Som virksomhed kan I opnå fradrag, men det forudsætter, at vi indberetter jeres donation til SKAT. Vi kan indberette jeres donation, hvis vi får oplyst jeres CVR-nummer. Du kan indberette din virksomheds CVR-nummer ved at udfylde formularen nedenfor.

  Bemærk, at I selv er ansvarlige for at indberette jeres donationer på selvangivelsen samt for at kunne fremvise kvitteringer.

  Indberet donation til Forældre & Sorg

   Lav din egen indsamling

   Nogle forældre ønsker at give noget igen til Forældre & Sorg, fordi de har været glade for vores tilbud, og en indsamling er deres måde at gøre det på.

   Det er meget enkelt at lave en indsamling, og du kan gøre det samme, hvis du har lyst. Alt, du skal gøre, er at gå ind på Facebook og oprette en gratis indsamling. Det gør du ved at:

   • Tryk på øverst til højre på din egen Facebook profil.
   • Tryk på Fundraising.
   • Tryk på Indsaml penge.
   • Tryk på Nonprofitorganisation.
   • Tryk på Forældre & Sorg
   • Tryk på Opret øverst til højre.   Støt med arv – betænk os i dit testamente

   Når du indskriver en donation til Forældre & Sorg i dit testamente, så er du med til at sikre, at vi fortsat kan tilbyde gratis terapeutiske samtaler til de ca. 2.000 forældre, som hvert år mister et barn. Selv en lille del af din arv kan du være med til at gøre en stor forskel.

   Hvis du ønsker at donere hele eller en del af din arv til Forældre & Sorg, så skal du oprette et testamente. I testamentet kan du stort set selv bestemme, hvem der skal arve efter dig.
   Vær opmærksom på, at du ikke kan testamentere den del af din formue, som falder under loven om tvangsarv, til Forældre & Sorg, da den tilkommer ægtefælle, børn og børns efterkommere. Resten af arven kan du frit bestemme over. Hvis du ikke er gift eller har levende efterkommere, så kan du donere enten en del af eller hele din arv til Forældre & Sorg.

   Vi samarbejder med virksomheden Dokument 24, og her kan du oprette et testamente gratis, når du samtidig indskriver en del af eller hele din arv til os.

   Sådan gør du

   • Først oprettes testamentet ved at svare på 12-15 spørgsmål online.
   • Herefter får du straks testamentet fremsendt pr. e-mail.
   • Testamentet printes og skrives under.

   Hvis du har brug for hjælp eller rådgivning, så kan du ringe eller skrive direkte til Dokument 24. Det koster dig ikke noget.
   Du kan oprette dit testamente her.