Vores tilbud – Forældre & Sorg

Vores tilbud

I Forældre & Sorg har vi en række terapeutiske tilbud til dig, som har mistet dit barn. Du kan læse mere om tilbuddene her på siden.
I en samtale med en af vores psykoterapeuter finder I sammen det eller de tilbud, der er bedst for dig.
Vi tilbyder også undervisning i sorg, sorgreaktioner og kommunikation til fagpersoner, der har kontakt til forældre, som mister børn under 21 år.
Du kan læse mere om vores undervising af fagpersoner her.

Terapeutiske samtaler

Når du har mistet et barn, så bliver din verden vendt på hovedet, og måske oplever du nye og uvante tanker og følelser. I de terapeutiske samtaler får du støtte til det, som er svært, når du har mistet dit barn. Vores ansatte er uddannede psykoterapeuter med særlig viden om den sorg, som følger med at miste sit barn, og her kan du tale om de tanker og følelser, der fylder, og få støtte og vejledning til, hvordan du finder fodfæste i hverdagen igen.

Det er op til dig, om samtalerne skal foregå telefonisk eller online, og et samtaleforløb kan være alt fra en enkelt til flere samtaler.

De terapeutiske samtaler er gratis.

Sorggruppe

Det kan være ensomt at miste sit barn. Men du er ikke den eneste, og mødet med andre forældre, som har mistet, kan være med til at lette ensomhedsfølelsen.

I en sorggruppe mødes du med andre forældre, som har mistet et barn, og sammen kan I dele erfaringer og udveksle tanker omkring de ting, der fylder. En sorggruppe er både for dig, som er eneforælder, og for jer som er et par. Du er også meget velkommen, selvom din partner ikke ønsker at deltage.

Sorggrupperne ledes af uddannede frivillige medarbejdere, som selv har mistet et barn.

Du skal have et udvidet medlemskab for at deltage i en sorggruppe.

Forælder-til-forælder kontaktforløb

For nogle forældre kan det være rart at tale med en anden forælder, der har haft tilsvarende oplevelser, eller som har mistet under lignende omstændigheder. I vores tilbud om forælder-til-forælder kontaktforløb taler du med en af vores uddannede frivillige medarbejdere. Vores frivillige medarbejdere har selv mistet et barn, og vi vil forsøge at sætte dig sammen med en frivillig, som kan spejle dine oplevelser eller omstændigheder.

Forælder-til-forælder kontaktforløb foregår over telefonen og kan være én eller flere samtaler.

Du skal have et udvidet medlemskab for at få forælder-til-forælder kontaktforløb.

Sorgseminar

Den store sorg, som du oplever, når du mister et barn, kan være svær at forstå. Den påvirker dig, dit parforhold og dine relationer. Mange forældre har glæde af at få viden om, hvad sorg er for en størrelse og få redskaber til at håndtere den. Det kan også være rart at møde andre forældre, der har mistet deres barn.

Vores sorgseminar er en weekend, der sætter fokus på sorg og sorgens indflydelse på din nye hverdag. To af vores psykoterapeuter leder seminaret, og de vil hjælpe dig til bedre at forstå din og din partners sorg. Seminaret hjælper dig til at få et sprog omkring sorgen og en forståelse for det uhåndgribelige. Det er samtidig en weekend, hvor du får mulighed for at udveksle erfaringer med andre forældre.

Seminaret veksler mellem korte oplæg fra psykoterapeuterne, styrede samtaler i plenum, samtaler i mindre grupper, tid til forældreparrene selv og socialt samvær med de øvrige deltagere.

Der afholdes ca. 4 sorgseminarer om året.

Du skal have et udvidet medlemskab for at deltage i et sorgseminar, og der er en egenbetaling på 895 kr. per person, som dækker undervisning, fuld forplejning samt overnatning.

Lukket gruppe på Facebook

Når du har mistet dit barn, så kan fællesskaber være en stor støtte i sorgen.

Vores lukkede gruppe på Facebook er kun for medlemmer af Forældre & Sorg, og her kan du blive del af et fællesskab, hvor du trygt kan dele dine tanker eller stille spørgsmål til ligesindede. Det er naturligvis ikke et krav, at du tager aktiv del i de opslag, som bliver lagt op.
Gruppen administreres af vores psykoterapeuter.

Du skal have et medlemskab (standard eller udvidet) for at blive medlem af den lukkede gruppe på Facebook.

Hold dig opdateret

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, så bliver du automatisk opdateret på relevante nyheder, de nyeste artikler og spændende podcasts, vores arrangementer og vores arbejde for forældre i sorg. Vi sender nyhedsbreve ud ca. 2 gange om måneden, og du kan når som helst afmelde det.

 

Bliv medlem af Forældre & Sorg

Forældre & Sorg er en medlemsorganisation, og som medlem er du er med til at gøre en forskel for de forældre, som oplever at miste deres barn. Vi har to typer medlemskab, der giver dig forskellige fordele.