Vores tilbud – Forældre & Sorg

Vores tilbud

I Forældre & Sorg har vi en række terapeutiske tilbud til dig, som har mistet dit barn. Du kan læse mere om tilbuddene her på siden.
I en samtale med en af vores psykoterapeuter finder I sammen det eller de tilbud, der er bedst for dig.

Vi tilbyder også undervisning i sorg, sorgreaktioner og kommunikation til fagpersoner, der har kontakt til forældre, som mister børn under 21 år.

Terapeutiske samtaler

Når du har mistet et barn, eller ved, at du skal miste ham/hende, så bliver din verden vendt på hovedet, og måske oplever du nye og uvante tanker og følelser. I de terapeutiske samtaler får du støtte til det, som er svært, når du har mistet dit barn. Vores ansatte er uddannede psykoterapeuter med særlig viden om den sorg, som følger med at miste sit barn, og her kan du tale om de tanker og følelser, der fylder, og få støtte og vejledning til, hvordan du finder fodfæste i hverdagen igen.

Det er op til dig, om samtalerne skal foregå telefonisk eller online, og et samtaleforløb kan være alt fra en enkelt til flere samtaler.

De terapeutiske samtaler er gratis.

Sorggruppe

Det kan være ensomt at miste sit barn. Men du er ikke den eneste, og mødet med andre forældre, som har mistet, kan være med til at lette ensomhedsfølelsen.

I en sorggruppe mødes du med andre forældre, som har mistet et barn, og sammen kan I dele erfaringer og udveksle tanker omkring de ting, der fylder. En sorggruppe er både for dig, som er eneforælder, og for jer som er et par. Du er også meget velkommen, selvom din partner ikke ønsker at deltage.

Sorggrupperne ledes af uddannede frivillige medarbejdere, som selv har mistet et barn.

Vi kan tilbyde dig en plads i en sorggruppe, hvis du har et udvidet medlemskab.

Forælder-til-forælder kontaktforløb

For nogle forældre kan det være rart at tale med en anden forælder, der har haft tilsvarende oplevelser, eller som har mistet under lignende omstændigheder. I vores tilbud om forælder-til-forælder kontaktforløb taler du med en af vores uddannede frivillige medarbejdere. Vores frivillige medarbejdere har selv mistet et barn, og vi vil forsøge at sætte dig sammen med en frivillig, som kan spejle dine oplevelser eller omstændigheder.

Forælder-til-forælder kontaktforløb foregår over telefonen og kan være én eller flere samtaler.

Vi kan tilbyde dig et forælder-til-forælder kontaktforløb, hvis du har et udvidet medlemskab.

Sorgseminar

Den store sorg, som du oplever, når du mister et barn, kan være svær at forstå. Den påvirker dig, dit parforhold og dine relationer. Mange forældre har glæde af at få viden om, hvad sorg er for en størrelse og få redskaber til at håndtere den. Det kan også være rart at møde andre forældre, der har mistet deres barn.

Vores sorgseminar er en weekend, der sætter fokus på sorg og sorgens indflydelse på din nye hverdag. To af vores psykoterapeuter leder seminaret, og de vil hjælpe dig til bedre at forstå din og din partners sorg. Seminaret hjælper dig til at få et sprog omkring sorgen og en forståelse for det uhåndgribelige. Det er samtidig en weekend, hvor du får mulighed for at udveksle erfaringer med andre forældre.

Seminaret veksler mellem korte oplæg fra psykoterapeuterne, styrede samtaler i plenum, samtaler i mindre grupper, tid til forældreparrene selv og socialt samvær med de øvrige deltagere.

Der afholdes ca. 4 sorgseminarer om året.

Vi kan tilbyde dig en plads på et sorgseminar, hvis du har et udvidet medlemskab.
Der er desuden en egenbetaling på 895 kr. per person, som dækker undervisning, fuld forplejning samt overnatning.

Lukket gruppe på Facebook

Når du har mistet dit barn, så kan fællesskaber være en stor støtte i sorgen.

Vores lukkede gruppe på Facebook er for alle forældre, som har mistet et barn. Uanset barnets alder. Gruppen er kun for forældre, og her kan du blive del af et fællesskab, hvor du trygt kan dele dine tanker eller stille spørgsmål til ligesindede. Det er naturligvis ikke et krav, at du tager aktiv del i de opslag, som bliver lagt op.

Gruppen hedder 'Forældre & Sorg', og optagelse forudsætter ikke medlemskab.

Arrangementskalender 22/23

I løbet af året afholder vi forskellige arrangementer. Her har du blandt andet mulighed for at deltage på sorgseminar, mindes dit barn og opleve fællesskabet med andre forældre i sorg.

VENOtour
3.-5. juni 2022
I pinsen cykler ryttere for 7. år i træk turen fra Blåvandshuk til Skagen for at skabe opmærksomhed omkring sorgen over at miste et barn og for at samle penge ind til Forældre & Sorg.

Du kan læse mere om VENOtour og hvordan du støtter her.

Sorgseminar
3.-4. september 2022
Vi afholder sorgseminar flere gange om året.

Du kan læse mere om sorgseminaret her.

Videreuddannelse af frivillige medarbejdere
25. september 2022
Vi videreuddanner vores frivillige medarbejdere løbende og næste gang vi mødes er i september. Som frivillig modtager du automatisk en invitation med program.

Hvis du er interesseret i vores frivillige arbejde og måske selv overvejer at blive frivillig, så kan du læse mere om det vigtige arbejde, som vores frivillige udfører her.

Grunduddannelse af nye frivillige medarbejdere
1.-2. oktober 2022
Hvert år uddanner vi nye frivillige medarbejdere. De opgaver, som vores frivillige udfører, er utrolig vigtige og en af grundstenene i vores organisation, og derfor skal alle gennemgå en obligatorisk grunduddannelse.

Du kan læse mere om grunduddannelsen, og ikke mindst hvordan du ansøger om at blive frivillig her.

Allehelgen
6. november 2022
Søndag d. 6. november 2022 kl. 14.00 afholder vi traditionen tro - og i samarbejde med flere kirker landet over samt på Færøerne - allehelgensgudstjeneste, hvor vi mindes de børn, som ikke er hos os længere.
Til gudstjenesten vil du blive budt velkommen af en medarbejder fra Forældre & Sorg, og under gudstjenesten kan du tænde et lys for dit barn og få læst dit barns navn eller kaldenavn op.
Efter gudstjenesten byder vi på kaffe/te og saftevand.

Arrangementet er for alle forældre, som har mistet et barn. Uanset barnets alder. Pårørende er naturligvis også meget velkomne.

Du finder listen over kirker, som afholder mindegudstjenester for børn, her på siden, når tidspunktet for arrangementet nærmer sig.

Sorgseminar
19.-20. november 2022
Vi afholder sorgseminar flere gange om året.

Du kan læse mere om sorgseminaret her.

Den Internationale Mindedag for Forældre i Sorg
3. februar 2023
Den 3. februar er det Den Internationale Mindedag for Forældre i Sorg. Det markerer vi med et arrangement, hvor vi mødes og tænder lys mellem kl. 19 og 20 for de børn, som vi savner.

Arrangementet er for alle forældre, som har mistet et barn. Uanset barnets alder. Pårørende er naturligvis også meget velkomne.

Detaljer for arrangementet i 2023 vil blive offentliggjort her.

Generalforsamling, årsmøde og frivilligdag
25.-26. marts 2023
Generalforsamlingen er Forældre & Sorgs øverste myndighed. Alle medlemmer kan deltage og har stemmeret.

På vores årsmøde samles vores medlemmer til en dag med inspirerende oplæg og hyggeligt samvær.

Program offentliggøres på et senere tidspunkt.

Som vanligt holder vi i forlængelse af årsmødet også frivilligdag for alle vores frivillige medarbejdere.
Er du blandt vores frivillige, så modtager du automatisk programmet for dagen.

Hold dig opdateret

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, så bliver du automatisk opdateret på relevante nyheder, de nyeste artikler og spændende podcasts, vores arrangementer og vores arbejde for forældre i sorg. Vi sender nyhedsbreve ud ca. 2 gange om måneden, og du kan når som helst afmelde det.

 

Bliv medlem af Forældre & Sorg

Forældre & Sorg er en medlemsorganisation, og som medlem er du er med til at gøre en forskel for de forældre, som oplever at miste deres barn. Vi har to typer medlemskab, der giver dig forskellige fordele.